Čorbast pasulj i jela od kiselog kupusa su nezaobilazna čim dođe hladno vreme, a ako ne postoji osoba koja ne voli specijalitete od ovih namirnica. Zato vam predlažemo da ih spojite u jedno jelo i napravite lički pasulj sa ribancem, a ukus obogatite suvim rebrima i slaninom. Možda vam ova kombinacija ne deluje primamljivo, ali ništa bolje nećete probati. Ako želite da izbegnete nadimanje od pasulja, onda je najbolje da dodate nanu. 

Sastojci:

  • 400 g pasulja
  • 400 g kiselog ribanca
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 250 g slanine
  • 500 g suvih rebara
  • 2 kašike slatke paprike
  • 2 krompira

Recept za lički pasulj sa ribancem:

Pasulj stavite u šerpu i prelijte ga vodom, pa ostavite preko noći. Sutradan procedite, pa sipajte novu vodu i dodajte suva rebra, pa skuvajte pasulj. Umesto suvih rebara možete da koristite i kobasicu. U tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckani crni luk i kada omekša dodajte slatku papriku i promešajte. Dodajte kupus, sipajte čašu vode i dinstajte. Nakon 20 minuta dodajte seckanu slaninu i mleveni beli luk, pa ostavite na šporetu još nekih 10 minuta. Dodajte kuvanom pasulju i promešajte. Dok se pasulj i kupus kuvaju odvojeno, vi u trećoj šerpi skuvajte i sečeni krompir i dodajte u pasulj na kraju. Lički pasulj sa ribancem je gotov. 

Pročitajte i ovo: Recept za brzinski ribanac iz tegle

BONUS VIDEO: 

Instagram/evalongoria Posni čili po receptu Eve Longorije

Izvor: StvarUkusa