Čorbast pasulj i jela od kiselog kupusa su nezaobilazna čim dođe hladno vreme, a ako ne postoji osoba koja ne voli specijalitete od ovih namirnica. Zato vam predlažemo da ih spojite u jedno jelo i napravite lički pasulj sa ribancem, a ukus obogatite suvim rebrima i slaninom. Možda vam ova kombinacija ne deluje primamljivo, ali ništa bolje nećete probati. Ako želite da izbegnete nadimanje od pasulja, onda je najbolje da dodate nanu.
Sastojci:
- 400 g pasulja
- 400 g kiselog ribanca
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 250 g slanine
- 500 g suvih rebara
- 2 kašike slatke paprike
- 2 krompira
Recept za lički pasulj sa ribancem:
Pasulj stavite u šerpu i prelijte ga vodom, pa ostavite preko noći. Sutradan procedite, pa sipajte novu vodu i dodajte suva rebra, pa skuvajte pasulj. Umesto suvih rebara možete da koristite i kobasicu. U tiganju zagrejte malo ulja, pa propržite sitno seckani crni luk i kada omekša dodajte slatku papriku i promešajte. Dodajte kupus, sipajte čašu vode i dinstajte. Nakon 20 minuta dodajte seckanu slaninu i mleveni beli luk, pa ostavite na šporetu još nekih 10 minuta. Dodajte kuvanom pasulju i promešajte. Dok se pasulj i kupus kuvaju odvojeno, vi u trećoj šerpi skuvajte i sečeni krompir i dodajte u pasulj na kraju. Lički pasulj sa ribancem je gotov.
Pročitajte i ovo: Recept za brzinski ribanac iz tegle
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem