Većina ljudi misli kako mora da se odrekne omiljenih poslastica u toku Uskršenjeg posta, ali to nije slučaj. Danas postoje zamenske namirnice za skoro svaki proizvod, pa tako i u danima posta možete da uživate u slatkišima na koje ste navikli. Jedna od takvih torti je upravo i rafaelo, jer retko ko odbija poslastice sa kokosom, a ova se i lako pravi. Umesto kora koristite keks, koji ćete premazati filom od pudinga i bele čokolade u koji se dodaje keks ili kokos. 

  • Sastojci:
  • 1 l sojinog mleka 
  • 3 kesice pudinga od vanile  
  • 120 g margarina
  • 100 g posne bele čokolade
  • 3 kašike šećera
  • 180 g kokosa
  • 200 g posnog mlevenog keksa
  • 1 pakovanje posnog keksa 
  • sok od pomorandže

Priprema:
Pomešajte puding sa šećerom i 300 ml mleka tako da ne ostanu grudvice. Preostalo mleko zagrejte i dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa šporeta i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umočite keks u sok od pomorandže i poređajte na kalup. U ohlađeni puding dodajte margarin sobne temeprature, koji ste prethodno umutili. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte kokos, a u drugi mleveni keks i dobro sjedinite. U kalup preko keksa sipajte prvo fil sa keksom, pa sa kokosm. Ostavite tortu preko noći u frižideru. Možete da je ukrasite kokosom ili nečime po vašoj želji. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE