Većina ljudi misli kako mora da se odrekne omiljenih poslastica u toku Uskršenjeg posta, ali to nije slučaj. Danas postoje zamenske namirnice za skoro svaki proizvod, pa tako i u danima posta možete da uživate u slatkišima na koje ste navikli. Jedna od takvih torti je upravo i rafaelo, jer retko ko odbija poslastice sa kokosom, a ova se i lako pravi. Umesto kora koristite keks, koji ćete premazati filom od pudinga i bele čokolade u koji se dodaje keks ili kokos.
- Sastojci:
- 1 l sojinog mleka
- 3 kesice pudinga od vanile
- 120 g margarina
- 100 g posne bele čokolade
- 3 kašike šećera
- 180 g kokosa
- 200 g posnog mlevenog keksa
- 1 pakovanje posnog keksa
- sok od pomorandže
Priprema:
Pomešajte puding sa šećerom i 300 ml mleka tako da ne ostanu grudvice. Preostalo mleko zagrejte i dodajte puding. Kuvajte dok se ne zgusne, uz neprestano mešanje. Dodajte belu čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Sklonite sa šporeta i pokrijte providnom folijom, pa ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umočite keks u sok od pomorandže i poređajte na kalup. U ohlađeni puding dodajte margarin sobne temeprature, koji ste prethodno umutili. Podelite smesu na 2 jednaka dela, pa u jedan dodajte kokos, a u drugi mleveni keks i dobro sjedinite. U kalup preko keksa sipajte prvo fil sa keksom, pa sa kokosm. Ostavite tortu preko noći u frižideru. Možete da je ukrasite kokosom ili nečime po vašoj želji.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus