Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREBRANAC ZA BADNJE VEČE - OVO JE NAJLAKŠI RECEPT! Kuvari mu dodaju 2 tajna sastojka, a sprema se brzo i jednostavno!

Evo kako se pravi prebranac za trpezu za Badnje veče!

 prebranac.jpg Izvor: YouTube/ChefTomKerridge

Prebranac je omiljeno slavsko i praznično jelo kod nas, a po tradiciji domaćice ga spremaju za trpezu za Badnje veče. Pronašli smo najlakši recept u koji ide pasulj iz konzerve, biće jednako ukusan kao pravi a imaćete više vremena da uživate u praznicima!

Kuvari dodaju dva tajna sastojka u prebranac, kako bi dva ukusa zbog kojih ga volimo došla još više do izražaja. Pasulj će biti slatkastiji zbog smeđeg šećera, a pikantniji zbog samo jedne kašičice senfa. Evo kako se pravi prebranac!

Možda će vas zanimati

Sastojci:

2 konzerve pasulja
1 veliki crni luk
2 čena belog luka
2 kašike paradajz pirea
1 konzerva paradajza pelata
1 kašičica senfa
2 kašike smeđeg šećera
4 kašike mlevene crvene paprike

Priprema:

U dubljem sudu propržite sitno seckani crni i beli luk, dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte šećer i paradajz pire, pa promešajte dok se ne zaprži. Potom u šerpu ubacite dobro oceđeni pasulj, začine i usitnjeni pelat. Pustite da provri, odmah smanjite vatru i krčkajte desetak minuta.

Prebacite u vatrostalnu posudu i zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, dok sos ne uvri i na vrhu se napravi lepa korica.

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Pročitajte i ovo

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti