Ako kod kuće organizujete proslavu za Novu godinu onda pripremite neka od najleših jela i grickalica. Salata novogodišnji venac je neprevaziđeno predjelo za najluđu noć, a glavni sastojci su krompir, jaja, meso, orasi, majonez...Pomoću čaše ćete napraviti ovako lep oblik, a ukrašanjavanje je zaista lako. Stavite je na sredinu svečane trpeze, a oko venca poređajte jelke, sneška i ostala novogodišnja predjela i slatkiše. 

  • Sastojci:
  • 5 jaja 
  • 5 krompira 
  • 3 šargarepe 
  • 200 g mesa 
  • 200 g oraha 
  • mladi crni luk
  • 400 g majoneza 
  • Za dekoraciju:
  • mirođija
  • 1 cvekla 
  • 2 belnaceta
  • čeri paradajz
  • šargarepa
  • nar 

Priprema:
Skuvajte šargarepu, jaja i krompir. Pet žumanaca i tri belanca izrendajte, a preostala dva ostavite sa strane, kao i šargarepu i krompir. Bareno meso sitno iseckajte, kao i orahe i mladi crni luk. Na sredinu tacne stavite čašu okrenutu ka dole. Oko nje poređajte prvo polovinu količine krompira. Posolite i pobiberite, pa premažite majonezom. Poređajte šargarepu, pa posolite i pobiberite. Premažite majonezom, a onda poređajte meso. Preko pospite mladi crni luk. Premažite majonezom, pa pospite orahe. Premažite majonezom, poređajte žumanca, posolite i pobiberite, pa opet premažite majonezom. Poređajte preostali krompir i premažite majonezom. Izvadite čašu. Premažite majonezom i unutrašnjost. Prvo ukrasite grančicama mirođije, a od šargarepe napravite mašnu i stavite na sredinu. Oljuštite tri tanke trake šargarepe i dve prepolovite i spojite trećom trakom. Od belenaca napravite pahulje, kao i od kuvane cvekle. Čeri paradajz i nar poređajte po želji i venac je gotov. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE