1. Otopiti jednu kašiku putera i podmazati okrugli pleh precnika 25 cm, obložen pek papirom, koji ćete takođe malo namazati puterom. Pospite dve kašike šećera u prahu tako da pokrijete dno i zidove pleha, pa prospite ono što se nije zalepilo.
2. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
3. Istopite čokoladu i puter na pari, sklonite sa vatre i pomešajte sa brendijem, pa ostavite da se ohladi.
4. Posebno umutite žumanca sa šećerom, pa sjedinite sa otopljenom čokoladom i mlevenim lešnicima.
5. U posebnoj posudi mutite belanca, ali neka ne budu previše čvrsta. Prvo sipajte jednu punu kašiku belanaca u smesu sa čokoladom, a zatim dodajte sva belanca iz dva puta, u međuvremenu mešajte da se dobro sjedini. Sipajte smesu u pleh, poravnajte je, a zatim poređajte kruške u krug preko smese, tako da strana sa koje je presečena bude okrenuta na dole. Pecite oko 40 minuta, odnosno dok se testo ne ispeče u potpunosti i kruške ne omekšaju. Ostavite da se prohladi u plehu pre nego što izvadite, a zatim izvadite na dasku za sečenje da se ohladi potpuno. Na kraju pospite šećerom u prahu da ukrasite tortu, a možete je i preliti čokoladom.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus