1. Jaje umutiti sa šećerom i vanilinim šećerom, pa dodati mleko i ulje i još malo umutiti.
2. Brašno pomešati sa praškom za pecivo.
3. Ubaciti brašno i griz i varjačom mešati dok se ne razbiju grudvice. Dodati rendane jabuke i cimet i sve lepo promešati.
4. Smesu izliti u podmazan pleh (najbolje da koristite pleh od 30cm).
5. Zagrejati rernu na 2ooC i peći kolač dok ne porumeni. Čačkalicom proverite posle dvadeset minuta da li je gotov.
Glazura
Od datih sastojaka napraviti glazuru i preliti je preko vrelog kolača. Ostaviti kolač da se lepo ohladi pa iseći na kocke i poslužiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: Milicina kuhinja
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus