1. Staviti kvasac u malo toplog mleka u koje je dodat šećer i malo brašna. Umesiti testo od uskislog kvasca, brašna, mleka, soli i ulja. Brašno dodavati postepeno jer testo ne sme da bude ni suviše tvrdo, ali ni suviše meko. Ostaviti testo na toplom mestu pola sata.

2. Kada testo naraste, treba još jednom premesiti, pa ga podeliti na četiri lopte (ili 6 ako želite manje kiflice). Svaku loptu oklagijati na debljinu prsta i seći na 8 trouglova (krug prvo preseći na polovinu, pa na četvrtine, pa svaku četvritinu još na pola). Svaki trougao nafilovati džemom, pa urolati u kiflicu.

3. Kiflice peći na 220 stepeni dok ne porumene. Pečene kiflice uvaljati u prah šećer.


Sastojci:

1 kockica svežeg kvasca
½ l mleka
oko 800 g brašna
2 dl ulja
kašičica soli
2 kašičice šećera
džem
šećer u prahu