1. Staviti kvasac u malo toplog mleka u koje je dodat šećer i malo brašna. Umesiti testo od uskislog kvasca, brašna, mleka, soli i ulja. Brašno dodavati postepeno jer testo ne sme da bude ni suviše tvrdo, ali ni suviše meko. Ostaviti testo na toplom mestu pola sata.
2. Kada testo naraste, treba još jednom premesiti, pa ga podeliti na četiri lopte (ili 6 ako želite manje kiflice). Svaku loptu oklagijati na debljinu prsta i seći na 8 trouglova (krug prvo preseći na polovinu, pa na četvrtine, pa svaku četvritinu još na pola). Svaki trougao nafilovati džemom, pa urolati u kiflicu.
3. Kiflice peći na 220 stepeni dok ne porumene. Pečene kiflice uvaljati u prah šećer.
Kiflice sa džemom
Stare dobre kiflice nas uvek vrate u detinjstvo.
Još iz kategorije
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus