Potrebno je:
500 g mekog brašna
25 g kvasca
400 ml vode
1 kašika ulja
2 ravne kašičice soli
350 g svežeg paradajza ili
200 gr kuvanog parajza
30 g kapra (ako imate, može i bez)
100 g crnih maslinki
100 g pančete ili slanine
250 g mocarele
Priprema: Napravite kupu od brašna na dasci za mešenje, dodajte kvasac razmućen u mlakoj vodi, mesite oko 5 minuta, a zatim dodajte so rastvorenu u toploj vodi i ulje. Mesite dok ne dobijete vrlo glatko testo.
Prebacite testo u veliku posudu, pokrijte vlažnom krpom i ostavite da narasta oko 1 sat na toplom mestu.
Podmažite pleh uljem, stavite testo i rukama ga razbucite do ivica. Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Premažite površinu testa maslinovim uljem, stavite masline očišćene od koščica, svež paradajz isečen na kocke i kapar. Pospite origanom i sveže mlevnenim crnim biberom. Prelijte sa malo ulja i pecite oko pola sata.
Isecite mocarelu na komadiće i rasporedite po pogači. Pospite susamom. Vratite u rernu i ostavite još nekoliko minuta dok ne ispari tečnost od mocarele.
Kada je pogača gotova, stavite je na drveni tanjir, prekrijte je tankim komdićima pančete i odmah poslužite.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: stvarukusa.rs
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom
Minestrone čorba za post na vodi
Kako da napravite moka krem tortu