Đevrek je pecivo u obliku prstena prekriveno susamom. Prvo se kuva, a zatim peče i zbog tog načina obrade đevrek ima taj specifičan ukus.

Sastojci:

  • ½ l vode
  • 3 kašičice soli
  • 2 dcl ulja
  • mali kvasac
  • 1 kg brašna

Priprema:

Umesite testo tako što ćete pomešati sve sastojke. Pustite da naraste, još jednom premesite, pa oblikujte đevreke. Zatim ih kuvajte u ključaloj vodi dok ne izbiju na površinu. Kuvani đevrek ređajte na pleh, premažite ih jajtetom i pospite susamom, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok ne dobiju boju.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs