Đevrek je pecivo u obliku prstena prekriveno susamom. Prvo se kuva, a zatim peče i zbog tog načina obrade đevrek ima taj specifičan ukus.
Sastojci:
- ½ l vode
- 3 kašičice soli
- 2 dcl ulja
- mali kvasac
- 1 kg brašna
Priprema:
Umesite testo tako što ćete pomešati sve sastojke. Pustite da naraste, još jednom premesite, pa oblikujte đevreke. Zatim ih kuvajte u ključaloj vodi dok ne izbiju na površinu. Kuvani đevrek ređajte na pleh, premažite ih jajtetom i pospite susamom, pa pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C dok ne dobiju boju.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Gusta krompir čorba sa slaninicom
Pileći file u aromatičnom sosu od pavlake i paradajza
Recept za najukusniju karbonaru sa piletinom - bez pavlake!
salata
posno