1. U posudi sjedinite kvasac, šećer i mlako mleko, ostavite da nado đe. U većoj posudi pomešajte jaje, jogurt i ulje, dodajte kvasac, posolite po ukusu i dodajte brašno mešajući sve vreme.


Sastojci:

2,5 dl jogurta
3 dl mleka
kockica pivskog kvasca
kašika šećera
kašičca soli
2 jajeta
1 dl ulja
1 kg brašna (tip 400)
200 g margarina
250 g švapskog sira
200 g praške šunke
30 g susama

2. Kad testo pocne da se odvaja od ruku, izvadite ga iz posude, oblikujte 9 malih loptica, prekrijte ih krpom i ostavite da odstoje dok pripremite fil.

3. Svaku lopticu oklagijom razvucite u krug precnika 30 cm, svaku premažite margarinom sem poslednje, pa naslažite jednu na drugu i ostavite da odstoje oko 20 minuta. Odstojalo testo oklagijom razvucite što tanje u krug, isecite na 4 dela u obliku krsta, a svaku četvrtinu podelite na 8 delova.

4. Prašku šunku isecite na kockice i sjedinite sa švapskim sirom. Po kašičicu pripremljene mase stavite na svaki trougao od testa i urolajte.

5. Kroasane poslažite u podmazan, brašnom posut pleh, pa ih premažite jajetom i pospite susamom. Ostavite da odstoje sat vremena, a zatim ih stavite da se peku na 170 stepeni dok ne porumene.