Mleko smlačiti pa istopiti kvasac, dodati šećer, i otopljeni margarin, limunovu koricu, pola brašna pa so ulje i sve dobrom izmešati varjačom izlupati testo i polako dodavati ostatak brašna (otprilike odlazi oko 1 kg . Testo mora da bude malo mekše nego za hleb. Pokriti kesom i krpom i ostaviti da naraste. Premesiti ga dva puta.Dok testo raste sameljite 200 gr. šećera ili ako imate gotovo pa dodajte rogaču kao i 5 kašika mleka pa lepo izmešajte da može da se namaže . Dok smo mi to spremili testo je naraslo istresemo na na dasku koju smo malo rukama namazali uljem. Podelimo na dva dela pa svaku razvučemo u pravougaonik namažemo svaku polovinom spremljenim rogačem i uvijemo u rolat. Tepsiju namažemo uljem i ostavimo štrudlu da nam naraste oko 20 min, stim što je moramo pokriti krpom. Namažemo štrudlu uljem i belancima. Pečemo na 200C 45 min stim što na polovini pečenja smanjimo na 180 C i pokrijemo folijom da nam ne izgori gornja korica. Pečenu štridlu premažemo sa malo margarina da dobijemo finu mekanu koricu... Eto nama naše prelepe štrudle cela kuća miriše....prelepa. Prijatno!


Sastojci:

1 kg. brašna (može pola štrog pola mekog) 1/2 l mleka kocka svežeg kvasca 1 kašika šećera + 200 gr u prahu 1/2 kašičice soli limunova korica 1/2 peciva 150 gr. margarina 3 kašike ulja 3 žumanca 5 kašika mleka za gogač