1. U malo toplog mleka stavite kašičicu brašna, kašičicu šećera i kesicu kvasca, pustite da nadođe.
2. Zamesite testo od brašna, jaja, ulja, soli, nadošlog kvasca i mleka i ostavite da se udvostruci. Istresite ga na radnu površinu dobro posutu brašnom, pa razvaljajte na debljinu oko 1 cm.
3. Na testo narendajte pola margarina, pa presavijte sa sve četiri strane, ali da se ne vidi margarin. Ponovo razvucite oklagijom na debljinu od 1 cm i narendajte drugu polovinu margarina. Urolajte testo kao rolat i secite ružice širine 4-5 cm. Slažite ih u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju, sa malim razmacima kako bi ružice mogle da nadolaze. Bočne strane ružica namažite uljem da se lakše razdvajaju kad se ispeku.
4. Pre pečenja pogaču ostavite da ponovo nadođe. Pecite do zlatnožute boje. Već pečenu pogaču premažite umućenim žumancetom i vratite u rernu da se žumance zapeče.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus