1. U malo toplog mleka stavite kašičicu brašna, kašičicu šećera i kesicu kvasca, pustite da nadođe.


Sastojci:

1 kg brašna
2 jajeta
4 kašike ulja
1/2 l mleka
250 g margarina
kesica suvog kvasca
jedno žumance
so, malo šećera

2. Zamesite testo od brašna, jaja, ulja, soli, nadošlog kvasca i mleka i ostavite da se udvostruci. Istresite ga na radnu površinu dobro posutu brašnom, pa razvaljajte na debljinu oko 1 cm.

3. Na testo narendajte pola margarina, pa presavijte sa sve četiri strane, ali da se ne vidi margarin. Ponovo razvucite oklagijom na debljinu od 1 cm i narendajte drugu polovinu margarina. Urolajte testo kao rolat i secite ružice širine 4-5 cm. Slažite ih u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju, sa malim razmacima kako bi ružice mogle da nadolaze. Bočne strane ružica namažite uljem da se lakše razdvajaju kad se ispeku.

4. Pre pečenja pogaču ostavite da ponovo nadođe. Pecite do zlatnožute boje. Već pečenu pogaču premažite umućenim žumancetom i vratite u rernu da se žumance zapeče.