Gibanica odlično ide uz jogurt ili kiselo mleko.

Sastojci:

600 g kora

800 g sira

200 g kajmaka

6 jaja

2 dl ulja

2,5 dl vode

Priprema:

Pleh namazati uljem i obložiti sa 2–3 kore. Sir i kajmak izgnječiti, dodati umućena jaja i izmešati sa kiselom vodom. Preostale kore zgužvati i pomešati sa prethodno pripremljenom masom i poređati u pleh, preliti sa malo ulja i prekriti sa dve preostale kore. Po površini premazati uljem i poprskati kiselom vodom. Peći u rerni na 250° oko 40 minuta. Gotovu gibanicu iseći na komade željene veličine.

Po receptu Milijana Stojanića.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs