Gibanica odlično ide uz jogurt ili kiselo mleko.
Sastojci:
600 g kora
800 g sira
200 g kajmaka
6 jaja
2 dl ulja
2,5 dl vode
Priprema:
Pleh namazati uljem i obložiti sa 2–3 kore. Sir i kajmak izgnječiti, dodati umućena jaja i izmešati sa kiselom vodom. Preostale kore zgužvati i pomešati sa prethodno pripremljenom masom i poređati u pleh, preliti sa malo ulja i prekriti sa dve preostale kore. Po površini premazati uljem i poprskati kiselom vodom. Peći u rerni na 250° oko 40 minuta. Gotovu gibanicu iseći na komade željene veličine.
Po receptu Milijana Stojanića.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom