Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pite

Tradicionalno srpsko jelo: Masenica

Autor Sanja Belinić
Autor Sanja Belinić

Tradicionalno srpsko jelo: Masenica

Izvor: Foto: Nismo kod kuće

Ukusan i kaloričan obrok...

Sastojci:

2 šolje belog brašna

1/2 šolje integralnog brašna

3 jajeta

1 šolja mleka

1 šolja vode

1 kašičica soli

1 kašika ulja

Preliv:

100 g putera

100 g kajmaka

70 g sira iz mešine (ili 100 g drugog punomasnog sira)

Priprema:

Sve sastojke za testo izmešati i u zavisnosti od veličine pleha kutlaču ili dve sipati u njega (prethodno nauljiti pleh ili peći na pek papiru). Peći na 200° desetak minuta, izvaditi, okrenuti testo i opet preko njega sipati istu količinu smese. Ponavljati postupak sve dok imate smese. Na kraju ga iseći na nepravilne oblike i sve zaliti prelivom (za koji ste sve sastojke sjedinili i na tihoj vatri otopili u šerpici).

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu  Izvor: nismo_kod_kuce

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti