Ukusan i kaloričan obrok...
Sastojci:
2 šolje belog brašna
1/2 šolje integralnog brašna
3 jajeta
1 šolja mleka
1 šolja vode
1 kašičica soli
1 kašika ulja
Preliv:
100 g putera
100 g kajmaka
70 g sira iz mešine (ili 100 g drugog punomasnog sira)
Priprema:
Sve sastojke za testo izmešati i u zavisnosti od veličine pleha kutlaču ili dve sipati u njega (prethodno nauljiti pleh ili peći na pek papiru). Peći na 200° desetak minuta, izvaditi, okrenuti testo i opet preko njega sipati istu količinu smese. Ponavljati postupak sve dok imate smese. Na kraju ga iseći na nepravilne oblike i sve zaliti prelivom (za koji ste sve sastojke sjedinili i na tihoj vatri otopili u šerpici).
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu
Izvor: nismo_kod_kuce
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom