Ukusan i kaloričan obrok...
Sastojci:
2 šolje belog brašna
1/2 šolje integralnog brašna
3 jajeta
1 šolja mleka
1 šolja vode
1 kašičica soli
1 kašika ulja
Preliv:
100 g putera
100 g kajmaka
70 g sira iz mešine (ili 100 g drugog punomasnog sira)
Priprema:
Sve sastojke za testo izmešati i u zavisnosti od veličine pleha kutlaču ili dve sipati u njega (prethodno nauljiti pleh ili peći na pek papiru). Peći na 200° desetak minuta, izvaditi, okrenuti testo i opet preko njega sipati istu količinu smese. Ponavljati postupak sve dok imate smese. Na kraju ga iseći na nepravilne oblike i sve zaliti prelivom (za koji ste sve sastojke sjedinili i na tihoj vatri otopili u šerpici).
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus