Gibanica je starinska srpska pita koju svaka domaćica treba da zna da pripremi. Lako ćete savladati, a ako želite sitnije zalogaje onda možete da napravite preslatke gibanica mafine koji će vas raspametiti već na prvi zalogaj. Odlični su i za doručak i za večeru, a najbolje je ako poslužite sa jogurtom. 

Pročitaje i kako se prave čokoladni mafini sa vanilom i jagodom.

Sastojci:

  • 12 kora za pitu
  • 250 g sira
  • 3 jajeta 
  • 1 šoljica kisele vode
  • kisela pavlaka ili jogurt
  • prašak za pecivo

Priprema: 

Umutite jaja (2 komada), pa dodajte usitnjen sir i kiselu pavlaku ili jogurt. U drugoj posudi pomešajte vodu, prašak za pecivo i so. Polovinu svake kore poprskajte smesom sa vodom, pa je zgužvajte i potopite u smesu sa jajima (samo taj deo koji ste poprskali vodom). Zatim taj zgužvani i potopljeni deo umotajte u suvu polovinu kore, kao loptu. Ređajte u kalup za mafine koji ste premazali ulje. Preostalo jaje umutite, pa premažite svaki mafin i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa