Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GIBANICA MAFINI - NAJBOLJA SRPSKA PITA U NOVOM RUHU: Hrskava, mekana i brzo se sprema - nema joj ravne

Autor Sanja Belinić

Isprobajte recept za gibanica mafine koji će vas oduševiti kao i čuvena pita.

 Kako se prave gibanica mafini Izvor: Shutterstock

Gibanica je starinska srpska pita koju svaka domaćica treba da zna da pripremi. Lako ćete savladati, a ako želite sitnije zalogaje onda možete da napravite preslatke gibanica mafine koji će vas raspametiti već na prvi zalogaj. Odlični su i za doručak i za večeru, a najbolje je ako poslužite sa jogurtom. 

Pročitaje i kako se prave čokoladni mafini sa vanilom i jagodom.

Sastojci:

  • 12 kora za pitu
  • 250 g sira
  • 3 jajeta 
  • 1 šoljica kisele vode
  • kisela pavlaka ili jogurt
  • prašak za pecivo

Možda će vas zanimati

Priprema: 

Umutite jaja (2 komada), pa dodajte usitnjen sir i kiselu pavlaku ili jogurt. U drugoj posudi pomešajte vodu, prašak za pecivo i so. Polovinu svake kore poprskajte smesom sa vodom, pa je zgužvajte i potopite u smesu sa jajima (samo taj deo koji ste poprskali vodom). Zatim taj zgužvani i potopljeni deo umotajte u suvu polovinu kore, kao loptu. Ređajte u kalup za mafine koji ste premazali ulje. Preostalo jaje umutite, pa premažite svaki mafin i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti