Gibanica je starinska srpska pita koju svaka domaćica treba da zna da pripremi. Lako ćete savladati, a ako želite sitnije zalogaje onda možete da napravite preslatke gibanica mafine koji će vas raspametiti već na prvi zalogaj. Odlični su i za doručak i za večeru, a najbolje je ako poslužite sa jogurtom.
Pročitaje i kako se prave čokoladni mafini sa vanilom i jagodom.
Sastojci:
- 12 kora za pitu
- 250 g sira
- 3 jajeta
- 1 šoljica kisele vode
- kisela pavlaka ili jogurt
- prašak za pecivo
Priprema:
Umutite jaja (2 komada), pa dodajte usitnjen sir i kiselu pavlaku ili jogurt. U drugoj posudi pomešajte vodu, prašak za pecivo i so. Polovinu svake kore poprskajte smesom sa vodom, pa je zgužvajte i potopite u smesu sa jajima (samo taj deo koji ste poprskali vodom). Zatim taj zgužvani i potopljeni deo umotajte u suvu polovinu kore, kao loptu. Ređajte u kalup za mafine koji ste premazali ulje. Preostalo jaje umutite, pa premažite svaki mafin i pospite susamom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus