Priprema:


Sastojci:

500 gr. gotovih tanjih kora 150 gr rendane salame 120 gr sira 100 gr. kečapa 200 ml mlake vode 100 ml. ulja 1/2 peciva

Okrugli pleh podmazati uljem pa nauljiti prvu koru i staviti na dno. U vodu sipati pecivo i promešati. Sledeću koru malo nauljiti četkicom zgušvati u harmoniku pa staviti na prvu koru,. Tako uraditi i sa drugom korom i redjati u pleh dok se ne potroše pola kora.

Zatim odozgo još malo pouljiti i rukama zahvatati vodu sa pecivom i pomalo ovlažiti kore. Na kore zatim staviti salamu kečap i sir. Ako volite može malo i origana. Zatim redjati pouljene kore jednu po jednu i svaki red uvek ovlažiti vodom i uljem. Pokriti korom i odozgo pouljiti i ponovo ovlažiti. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni C 30 min. Posle 15 minuta pokriti folijom da ne izgori odozgo. Seći vruć burek i služiti uz jogurt

Evo i VIDEO u kome je burek objašnjen do detalja.

kodbakeugostima.blogspot.com

Pa prijatno dragi moji!