Sastojci:
- 2 paketa kora za pitu
- 60 ml ulja
- 4 čena belog luka, naseckana
- 1 kašičica origana
- prstohvat soli i bibera
- 2 velika jajeta
- 250 ml punomasnog mleka
- so i biber
- rendani kačkavalj, po ukusu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za zalivenu pitu posutu sirom:
Kako biste napravili ovu pitu prvo pripremite okrugli pleh za pečenje i podmažite ga uljem. Preklapajte koru kao da pravite lepezu, pa je urolajte i slažite u pleh. Prvu koru urolajte u malu rolnu pa oko nje slažite druge prekloplopljene kore u krug, kao da pravite ružu.
U činiji pomešajte sitno seckani beli luk, ulje i origano, izmešajte ih pa time ravnomerno premažite kore. Ubacite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite od 13-15 minuta. Dok se peče napravite smesu za zalivanje pite.
U činiji pomešajte jaja, mleko, so i biber. Izvadite pitu iz rerne i zalijte ovom smesom, pa odozgo pospite rendanim kačkavaljem. Vratite u rernu i na istoj temperaturi pecite 5 do 10 minuta. Izvadite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i slatku kukuruznu pitu.
Pročitajte kako se pravi pita sa tikvicama i kačkavaljem gotova za 1 sat
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Sočna piletina na meksički način
Najbolja bela čorba od piletine
Pogačice sa čvarcima koje će gurmani obožavati
Provereni recept za ledene kocke
Bela topla čokolada sa krem sirom