Sastojci:
- 2 paketa kora za pitu
- 60 ml ulja
- 4 čena belog luka, naseckana
- 1 kašičica origana
- prstohvat soli i bibera
- 2 velika jajeta
- 250 ml punomasnog mleka
- so i biber
- rendani kačkavalj, po ukusu
Pogledajte kako se pravi:
Recept za zalivenu pitu posutu sirom:
Kako biste napravili ovu pitu prvo pripremite okrugli pleh za pečenje i podmažite ga uljem. Preklapajte koru kao da pravite lepezu, pa je urolajte i slažite u pleh. Prvu koru urolajte u malu rolnu pa oko nje slažite druge prekloplopljene kore u krug, kao da pravite ružu.
U činiji pomešajte sitno seckani beli luk, ulje i origano, izmešajte ih pa time ravnomerno premažite kore. Ubacite u rernu zagrejanu na 180 stepeni i pecite od 13-15 minuta. Dok se peče napravite smesu za zalivanje pite.
U činiji pomešajte jaja, mleko, so i biber. Izvadite pitu iz rerne i zalijte ovom smesom, pa odozgo pospite rendanim kačkavaljem. Vratite u rernu i na istoj temperaturi pecite 5 do 10 minuta. Izvadite i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i slatku kukuruznu pitu.
Pročitajte kako se pravi pita sa tikvicama i kačkavaljem gotova za 1 sat
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem