Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prženice od tikvica sa sirom

Neobična novina u vašem jelovniku - prženice od tikvica sa sirom!

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Operite tikvice i celer, oljuštite ih, operite i sitno iseckajte. Očistite crni luk pa i njega iseckajte, piše Lisa.


Sastojci:

300 g tikvica

2 struka celera

glavica crnog luka

2 kašike maslinovog ulja

so, biber

5 jaja

2 kašike mleka

3 kašike brašna

kašičica peršuna

150 g rendane gaude

kašika putera

2. Zatim zagrejte maslinovo ulje i na njemu prodinstajte luk, celer i tikvicu. Začinite solju i biberom. Dinstajte povrće ne duže od 5 minuta.

4. Jaja, mleko, brašno, peršun i 50 g rendanog sira umutite mikserom. Začinite solju i biberom. Zatim dodajte dinstano povrće. Zagrejte puter, dodajte masu od jaja i povrća, poklopite i dinstajte na umerenoj temperaturi oko 15 minuta.

5. Stavite ovu masu na pleh obložen masnim papirom. Premažite je preostalim sirom i zapecite u rerni ispod rešetke oko 1–2 minuta, odnosno dok se sav sir ne rastopi. Zatim ispečenu masu isecite na komade, nalik na picu, i servirajte na tanjirima. Po želji garnirajte maslačkom. Uz ovo lako jelo odlično ide salata od paradajza u kombinaciji sa crnim lukom.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti