1. Mleko podgrejati pa u njega rastopiti kvasac sa šećerom, pa kad se rastopi dodati brašno i zamesiti srednje tvrdo testo.
2. Ostaviti ga da odmara 30 min a zatim ga premesiti i podeliti na dva dela. Prvi deo oklagijom tanko razviti na pola cm pa premazati polovinom čvaraka i uviti u rolnicu. Tankim tanjirom, ili ako nemate može i nožem iseći rolnicu u cik cak i kiflice ređati u pleh koji ste obložili pek papirom. Tako uraditi i sa drugim delom testa.
3. Premazati žumancetom i posuti susamom ukoliko želite, pa kad malo narastu peći na 180 stepeni 30 min.
Izvor: Kodbakeugostima.blogspot.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus