1. Od brasna, soli i vode zamesite testo, podeliti ga na dva dela, oblikujte loptice, pa ostavite prekriveno 20-tak minuta.


Sastojci:

700 g brašna

1 kašičica soli

oko 460 ml vode

ulje

750 g svežeg sira

2 jajeta

so

1 kisela pavlaka (2dcl)

2. Testo razvaljajte, premažite uljem, pa ostavite desetak minuta.

3. Sedinite sir i jaja, pa posolite po ukusu. Zatim testo razvuce sto tanje, povlačeći pažljivo od centra prema krajevima. Na kraj razvučenog testa stavite fil od sira, pa zarolajte. Ponovite to još jednom. Oblikujte sirnice, pa ih  poređajte u pleh premazan uljem. Na isti način pripremiti i drugu lopticu od testa.

4. Pitu pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu pitu premažite komadom putera i kiselom pavlakom (može i bez nje), pa vratite u rernu jos nekoliko minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: alo.rs