1. Od brasna, soli i vode zamesite testo, podeliti ga na dva dela, oblikujte loptice, pa ostavite prekriveno 20-tak minuta.
2. Testo razvaljajte, premažite uljem, pa ostavite desetak minuta.
3. Sedinite sir i jaja, pa posolite po ukusu. Zatim testo razvuce sto tanje, povlačeći pažljivo od centra prema krajevima. Na kraj razvučenog testa stavite fil od sira, pa zarolajte. Ponovite to još jednom. Oblikujte sirnice, pa ih poređajte u pleh premazan uljem. Na isti način pripremiti i drugu lopticu od testa.
4. Pitu pecite 40 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. Pečenu pitu premažite komadom putera i kiselom pavlakom (može i bez nje), pa vratite u rernu jos nekoliko minuta.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama- Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: alo.rs
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus