Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lazanja sa tikvicama koje se ne peku

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Uz ovaj recept možete provesti više vremena sa gostima nego uz šporet.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Dodajte tikvice, crveni biber, luk, beli luk i 1/2 kašičice soli, kuvajte 6 minuta i mešajte. Smanjite toplotu i umešajte u paradajzu.


Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

1 tikvica srednje veličine (narezana)

biber, začin po izboru

1 srednji luk, iseckan

3 čena belog luka, seckani

3 paradajza

180 g lazanja testenine

1 šolja rikota sira

1 šolja mocarele

Listovi svežeg bosiljka, za ukrašavanje

2. Dodajte testeninu u sos, kako bi svaki komad bio bar delimično potopljen. Pokrijte i kuvajte 15 minuta tj. sve dok lazanje ne budu gotove.

3. Prekrijte tikvice po testenini, pospite mocarelu preko tikvica. Pokrijte i kuvajte 10 minuta ili dok se sir ne rastopi. 

4. Potapajte sa biberom i bosiljkom

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti