Mleveno meso može da se koristi u raznim jelima kao što je musaka i punjene paprike, ali od njega mogu da se pravi ćufte i faširane šnicle. Predlažemo vam da ga isprobate i na ovaj način, a to je da u sredini napravite rupu i da ga napunite povrćem i sirom. Ispecite u rerni i dobićete najsočnije šnicle ikada.
- Sastojci:
- 800 g mlevenog mesa
- 1 crni luk
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica suvog belog luka
- Za punjenje:
- 1 crni luk
- 150 g paradajza
- 1/3 paprike
- 140 g tvrdog sira
- 1 kašika majoneza
Priprema:
U mleveno meso dodajte sitno seckan crni luk, posolite i pobiberite. Pospite ostalim začinima i dodajte neki po želji, pa dobro sjedinite. U posudi pomešajte sitno seckan crni luk, paradajz, papriku, rendani sir, posolite i pobiberite i dodajte majonez. Dobro promešajte. Pleh nauljite. Stavite na pleh neki okrugli kalup i sipajte mleveno meso. Pritisnite, pa u sredinu utisnite rakijsku čašu koju ste prethodno umočili u vodu. Sipajte u tu šupljinu punjenje. Tako uradite dok ne utrošite sve sastojke. Pecite na 180°C oko 35 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem