Mleveno meso može da se koristi u raznim jelima kao što je musaka i punjene paprike, ali od njega mogu da se pravi ćufte i faširane šnicle. Predlažemo vam da ga isprobate i na ovaj način, a to je da u sredini napravite rupu i da ga napunite povrćem i sirom. Ispecite u rerni i dobićete najsočnije šnicle ikada

  • Sastojci:
  • 800 g mlevenog mesa 
  • 1 crni luk 
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica suvog belog luka 
  • Za punjenje:
  • 1 crni luk 
  • 150 g paradajza 
  • 1/3 paprike 
  • 140 g tvrdog sira 
  • 1 kašika majoneza 

Priprema:
U mleveno meso dodajte sitno seckan crni luk, posolite i pobiberite. Pospite ostalim začinima i dodajte neki po želji, pa dobro sjedinite. U posudi pomešajte sitno seckan crni luk, paradajz, papriku, rendani sir, posolite i pobiberite i dodajte majonez. Dobro promešajte. Pleh nauljite. Stavite na pleh neki okrugli kalup i sipajte mleveno meso. Pritisnite, pa u sredinu utisnite rakijsku čašu koju ste prethodno umočili u vodu. Sipajte u tu šupljinu punjenje. Tako uradite dok ne utrošite sve sastojke. Pecite na 180°C oko 35 minuta. 

Printscreen/YT/KAZAN Punjeno mleveno meso

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE