Meso može da se spremi na milion načina, a uvek je dobar predlog za ručak. Danas vam donosimo recept za meso koje se preliva jajima i pavlakom za kuvanje, pa peče u rerni. Ovako meso pripremaju u Koreji, a ne samo da je ukusno, nego se i brzinski priprema i svima uspeva.
- Sastojci:
- oko 500-600 g mesa (po želji)
- 2 jajeta
- 150 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašičica italijanskog začina
- 1 kašičica origana
- 1 kašičica karija
- 1 paradajz
- 1 veza peršuna
Priprema:
Meso isecite na kockice, pa posolite i pobibierite. Lepo promešajte, pa poređajte u vatrostalnu posudu ili neku tepsiiju. U posudi umutite jaja, pa sipajte pavlaku za kuvanje, začinite italijanskim začinom, origanom i karijem, pa prelijte preko mesa. Sipajte i malo ulja preko, pa poređajte paradajz isečen na kolutove i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Gotovo jelo pospite seckanim peršunom.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem