Meso može da se spremi na milion načina, a uvek je dobar predlog za ručak. Danas vam donosimo recept za meso koje se preliva jajima i pavlakom za kuvanje, pa peče u rerni. Ovako meso pripremaju u Koreji, a ne samo da je ukusno, nego se i brzinski priprema i svima uspeva. 

  • Sastojci:
  • oko 500-600 g mesa (po želji)
  • 2 jajeta
  • 150 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašičica italijanskog začina 
  • 1 kašičica origana 
  • 1 kašičica karija 
  • 1 paradajz
  • 1 veza peršuna

Priprema: 

Meso isecite na kockice, pa posolite i pobibierite. Lepo promešajte, pa poređajte u vatrostalnu posudu ili neku tepsiiju. U posudi umutite jaja, pa sipajte pavlaku za kuvanje, začinite italijanskim začinom, origanom i karijem, pa prelijte preko mesa. Sipajte i malo ulja preko, pa poređajte paradajz isečen na kolutove i pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 20 minuta. Gotovo jelo pospite seckanim peršunom. 

BONUS VIDEO: 

Meso koje igra Twitter/SteveStuWill

Izvor: Stvar ukusa