Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OD JEFTINOG SVINJSKOG MESA I KROMPIRA NAPRAVITE RASKOŠAN RUČAK: Kao iz najboljih restorana

Autor Sanja Belinić

Predlažemo da isprobate recept za jeftino svinjsko meso sa krompirom, a ako ga ovako pripremite imaćete utisak da ste u najboljem restoranu.

 Jeftino svinjsko meso i krompir Izvor: Printscreen/YT/Food From Portugal

Inspiracija nikad dosta, a kako je veće kraj meseca, većina ljudi je u stisci sa parama. Zato vam predlažemo savršeno ukusan ručak od svinjskog mesa i krompira koji vas neće koštati puno, a svi će se najesti. Pauflek je najjeftiniji komad svinjskog mesa, a kada se ispeče sa omiljenim prilogom - krompirom - dobijate ručak koji će oduševiti celu porodicu. 

Sastojci: 

  • 800 g paufleka 
  • 800 g krompira
  • 100 ml maslinovog ulja
  • 150 ml belog vina
  • 2 lovorova lista
  • 1 kašika paradajz paste 
  • 8 čenova belog luka
  • peršun 

Recept za najjeftinije svinjsko meso sa krompirom: 

U posudu stavite svinjsko meso isečeno na kocke, pa dodajte so, mleveni beli luk, belo vino, lovorov list i paradajz pastu. Sve lepo sjedinite rukama i ostavite da se svinjsko meso marinira nekih 2 sata. U vatrostalnu posudu ubacite krompir i dodajte marinirano svinjsko meso, pa prelijte marinadom i maslinovim uljem. Pokrijte alu folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180ºC nekih sat vremena i deset minuta. Povremeno prelijte svinjsko meso i krompir sosom. Na kraju pospite seckanim peršunom. 

Pročitajte i ovo: Gordon Remzi napravio raskošno jelo od jeftinog svinjskog mesa

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:48
Lažna pica sa sirom i šunkom
Izvor: Instagram/screenshot/foodiies_lifee
Izvor: Instagram/screenshot/foodiies_lifee

Izvor: StvarUkusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti