Sastojci:

  • 1,5 kg krompira
  • 500 g svinjetine
  • 1 luk
  • 1 šargarepa
  • 1 lovorov list
  • šaka mirođije
  • so po ukusu
  • mleveni crni biber po ukusu
  • ulje za prženje

Pogledajte kako se pravi:

Recept za dinstano meso sa krompirom:

Kako biste pripremili meso na ovaj način, prvo ga isecite na kockice od oko 3 cm. Iseckano meso stavite na zagrejan duboki tiganj sa malo ulja. Pržite sa svih strana oko 5 minuta na jakoj vatri dok ne porumeni. Okrenite meso tek nakon što je isprženo, nemojte ga često prevrtati. Dok se prži, luk isecite na sitne kockice, a šargarepu narendajte na krupno rende. Ubacite luk u tiganj s mesom i pržite 2-3 minuta, pa dodajte i šargarepu i pržite sve zajedno još dva minuta.

Meso i povrće prelijte čašom ključale vode. Kuvajte na laganoj vatri pod poklopcem 1 sat. Naseckajte krompir na kockice i ubacite u veliku šerpu. Dodajte i dinstano meso i povrće. Sve prelijte ključalom vodom tako da voda jedva pokrije krompir. Posolite po ukusu, pobiberite i pomešajte. Stavite na vatru, dodajte lovorov list i poklopite.

Nakon ključanja, dinstajte krompir 15-20 minuta, u zavisnosti od vrste krompira. Na kraju dodajte sitno seckanu mirođiju, promešajte i servirajte. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i zimsku musaku sa mesom i kiselim kupusom.

Pročitajte i kako Turci prave sarmu od kelja

BONUS VIDEO

Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako Izvor:  Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako

StvarUkusa