Sastojci:

  • 600 g pilećeg filea
  • 360 g slanine
  • 1 kašika susama

Za marinadu:

  • 2 kašike soja sosa
  • 1/2 kašičice soli
  • 1 kašičica senfa
  • 1 kašičica meda
  • biber po ukusu
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
Zašto je korisno da jedete pileće belo meso?

Pileće belo meso se preporučuje pre i posle treninga. Vrlo je bogato proteinima pa zato smanjuje apetit i sprečava prejedanje. Bogato je gvožđem, selenom, vitaminom B i cinkom.

Recept za belo meso rolovano slaninicom:

Kako biste pripremili belo meso na ovaj način, prvo uzmite 2 pileća filea, operite ih i osušite papirnim ubrusima. Isecite svaki file po dužini na 4-5 dugih traka. 

Stavite trake fileta u činiju, pa pripremite marinadu. Sipajte u posudu soja sos, so, senf, med, biber i jabukovo sirće. Sve pomešajte. Pripremljenu marinadu sipajte na meso i promešajte. Ostavite da se marinira na sobnoj temperaturi oko 20 minuta.

Uzmite trake slanine, a dugačke trake belog mesa isecite na dva dela. Svaki komad belog mesa umotajte u krišku slanine. Na pleh obložen papirom za pečenje stavite pripremljene komade mesa sa slaninom. Premažite slaninu sosom koji je ostao u činiji nakon mariniranja.

Svaki komad pospite susamom. Stavite sve u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite oko 25 minuta. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i brzinski ručak sa povrćem i belim mesom.

Pročitajte kako se prave zapečene špagete sa belim mesom i šampinjonima

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:18
Loaded: 0%
Remaining Time 0:18
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
Čiken nagetsi kao iz popularnih restorana brze hrane Izvor: Čiken nagetsi kao iz popularnih restorana brze hrane

StvarUkusa