Sastojci:
- 600 g pilećeg filea
- 360 g slanine
- 1 kašika susama
Za marinadu:
- 2 kašike soja sosa
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica senfa
- 1 kašičica meda
- biber po ukusu
- 1 kašika jabukovog sirćeta
Recept za belo meso rolovano slaninicom:
Kako biste pripremili belo meso na ovaj način, prvo uzmite 2 pileća filea, operite ih i osušite papirnim ubrusima. Isecite svaki file po dužini na 4-5 dugih traka.
Stavite trake fileta u činiju, pa pripremite marinadu. Sipajte u posudu soja sos, so, senf, med, biber i jabukovo sirće. Sve pomešajte. Pripremljenu marinadu sipajte na meso i promešajte. Ostavite da se marinira na sobnoj temperaturi oko 20 minuta.
Uzmite trake slanine, a dugačke trake belog mesa isecite na dva dela. Svaki komad belog mesa umotajte u krišku slanine. Na pleh obložen papirom za pečenje stavite pripremljene komade mesa sa slaninom. Premažite slaninu sosom koji je ostao u činiji nakon mariniranja.
Svaki komad pospite susamom. Stavite sve u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Pecite oko 25 minuta. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i brzinski ručak sa povrćem i belim mesom.
Pročitajte kako se prave zapečene špagete sa belim mesom i šampinjonima
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.