Sastojci:
- ulje
- 8 pilećih karabataka
- ¼ kašičice belog luka u prahu
- ¼ kašičice crnog luka u prahu
- ¼ kašičice sušenog origana
- ¼ kašičice mlevene majčine dušice
- ¼ kašičice mlevene paprike
- ¼ kašičice mlevenog crnog bibera
Recept za hrskave i začinjene karabatake:
Kako biste pripremili karabatake, prvo zagrejte rernu na 175 stepeni C. Obložite pleh aluminijumskom folijom i poprskajte foliju uljem. Poređajte pileće batake sa kožom nagore, na pripremljeni pleh. U maloj posudi pomešajte beli luk, luk, origano, majčinu dušicu, papriku i biber, i mešajte dok se dobro ne sjedine.
Obilno pospite mešavinom začina preko karabataka. Pecite piletinu u zagrejanoj rerni dok koža ne postane hrskava, oko 1 sat. Servirajte sa prilozima po želji i uživajte. Možda ćete želeti da napravite i pržene karabatake sa šargarepom i krompirima.
Pročitajte kako se pravi pileći paprikaš na mađarski način
BONUS VIDEO
StvarUkusa