1.Očistiti brokoli i odvojiti ružice. U slanoj vodi kratko ga obariti da ostane polutvrd. Procediti i ostaviti da se ohladi. Zagrejati rernu na 160 stepeni. U međuvremenu umutiti jaja sa pavlakom, parmezanom, solju i biberom. Izmiksirati brokoli, dodati masu sa jajima i sve dobro promešati.


Sastojci:

Za projice:

250 g brokolija
3 jaja
200 ml slatke pavlake
3 kašike rendanog parmezana
so, biber
16 listova bosiljka
nekoliko kapi balzamiko sirćeta 

Za paradajz sos:

4 veća paradajza
struk mladog luka
kašika kapra
2 fileta sardele
kašičica senfa
so
2 kašike vinskog sirćeta
malo šećera
biber
oko 80 ml maslinovog ulja 

2.Kalupe za projice dobro podmazati i u njega sipati pripremljenu masu tako da zauzme 3/4 kalupa. U vatrostalnu čiiniju sipati vrelu vodu visine 3–4 cm i u nju poređati kalupe. Staviti u rernu i peai u rerni 20–25 min. dok se masa ne ispeče.

3.Za sos preliti paradajz vrelom vodom, oguliti kožicu, meso paradajza iseći na četvrtine i očistiti od semenki. Očistiti mladi luk, oprati ga i sitno iseckati. U blender staviti komade paradajza, dodati kapar. Sardinu ocediti, iseckati i dodati paradajzu. Zatim dodati mladi luk, senf, sirće, šećer, malo bibera. Sve dobro izmiksirati uz stalno dodavanje ulja. Sos na kraju posoliti.

4.Izvaditi kalupe iz rerne, kratko ih prohladiti u hladnoj vodi. Pažljivo nožem odvojiti projice od ivice kalupa i staviti ih na tanjir. Uikoliko ste ih pekli u papirnim korpicama, sačekajte da se ohlade pre nego što izvadite projice. Servirati sa paradajz sosom. Ukrasiti listićima bosiljka ili brokollija i kapima balzamiko sirćeta.