1. Mutilicom umutiti brašno sa mlekom, 150 ml vode,solju i jajima. Pustiti da miruje oko 20 minuta.


Sastojci:

200 g brašna
150 ml mleka
so
2 jajeta

Za fil:

3 šargarepe
350 g šampinjona
1/2 celera
2 luka
4 čena belog luka
4 kašike masl. ulja
2 kašike peršuna
so, biber
300 ml pavlake
4 jajeta
150 g rendanog ementalera
100 g oraha

Za paradajz sos:

luk
čen belog luka
2 kašike ulja
750 g seckanog paradajza
so, biber

2. Šargarepe oguliti, oprati i sitno iseći. Šampinjone obrisati krpom, drške skratiti,pa sve sitno iseći. Celer oguliti, oprati iseći u kriške.Crni i beli luk oljuštiti, sitno iseći, pa izdinstati na malo ulja. Zatim dodati pečurke, celer i šargarepu i zajedno dinstati oko 5 minuta. Na kraju začiniti seckanim peršunom solju i biberom.

3. Jaja pomešati sa pavlakom, pa posoliti i pobiberiti.

4. Ostatak ulja zagrejati u  tiganju. Od testa ispeći 6-8 palačinki. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Palačinke filovati pripremljenim povrćem. Posuti sirom i orasima, pa palačinke umotati.

5. Ređati ih bez razmaka u podmazanom kalupu (1,5 l sadržine), preko preliti pavlakom sa jajima, pa kalup prekriti alu-folijom i zatvoriti. Kalup staviti u veći sa vrelom vodom i u rerni na pari peći oko 25 minuta.

6. Za paradajz sos oljuštiti crni i beli luk, sitno iseći, pa propržiti na ulju. Dodati komadiće paradajza, začiniti solju i biberom, te 10 minuta kuvati. Palačinke servirati zajedno sa paradajz sosom