1. Za testo izmešati brašno sa jajima, mlekom i malo soli, dobro izmešati mikserom. Ostaviti pripremljeno testo da miruje 10 minuta. U međuvremenu oprati vlašac i iseckati ga.


Sastojci:

200 g brašna
4 jajeta
250 ml mleka
so
2 veze luka vlašca
4 kašike maslinovog ulja
500 g šampinjona
500 g koktel paradajza
glavica luka
čen belog luka
biber

2. Zagrejati rernu na 80 stepeni. U velikom tiganju zagrevati iz više puta oko 2 kašike ulja i ispeći, jednu za drugom, osam palačinki.

3. Prilikom pečenja posuti još neispečenu stranu palačinki sa po malo vlašca i onda okrenuti drugu stranu da se peče. Držati palačinke u rerni da ostanu tople.

4. Šampinjone očistiti i iseći na krupno. Koktel paradajz iseći na polovine. Crni i beli luk sitno iseckati i ispržiti na preostalom ulju. Dodati iseckane pečurke i pržiti na jakoj vatri. Dodati paradajz i sve zajedno pržiti još dva minuta. Posoliti i pobiberiti po želji, pa rasporediti po palačinkama kao fil. Uviti palačinke i služiti ih dok su tople, kao glavno jelo.