Za preliv od čilija i meda:


Sastojci:

Za čili-med preliv:

5 kašičica vinskog sirćeta

4 kašičice meda 

so i sveže mleveni crni biber

5 kašika ekstra devičanskog maslinovog ulja 

1 mala crvena čiil papričica, sitno iseckana

Za salatu:

4 manje pomorandže, oljuštene

2 crvena grejpfruta, oljuštena

1 žuti grejpfrut, oljušten

sveži listići nane 

1 nar, seme samo

borovnice

Pomešajte u činiji vinsko sirće i med i mešajte dok se ne sjedini. Po ukusu dodajte so i mleveni biber. Postepeno umešajte u maslinovom ulju, koristeći viljušku, zatim dodajte čili i mešajte ponovo. Ako je potrebno dodajte još sirćeta i ulja po ukusu.

Za salatu:

Iseckati svo voće na kriške i servirati u činiju. Preko pospite listiće nane i preliv od čilija i meda pa dobro promešajte.

Neposredno pre služenja,  pospite seme nara i borovnice preko salate.