1. Bob oprati i naliti hladnom vodom i ostaviti preko noći. Sutradan bob očistiti tako što ćete ga malo zaseći i skinuti njegovu kožicu a zatim ga obavezno prepoloviti i pogledati da nema crne bubice koje napadaju bob i to otkloniti. 


Sastojci:

1/2 kg boba

75 ml ulja

1 glavica belog luka

1 kašika začina

malo bibera

1 kašičica aleve paprike

lovorov list

2. Bob zatim oprati još jednom naliti vodom da ogrezne  za dva prsta, dodati 2-3 kašike ulja, 2-3 lovorova lista. Kuvati oko 40 min da omekša, pa dodati  izdrobljen beli luk i kuvati još malo  da uvri voda a zatim ga štapnim mikserom izmiksati.

3. Dodati začin i ml. biber i razliti ga u tanjire.

4. Kad se bob stegne i ohladi iseći ga na kocke, pa  u tiganju zagrejati malo ulja dodati alevu papriku i preliti preko isečenih pihtija. 

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.rs