1. Krompir oljuštiti, iseći na kocke i skuvajte u posoljenoj vodi. Kada je kuvan, ocedite ga i izgnječite u pire.


Sastojci:

500 g krompira

200 g brašna

40 g margarina

50 ml vode

so

biljni suvi začin

150 g biljnog kačkavalja

200 g susama

ulje za prženje

2. Još toplom krompiru dodajte začin i margarin. Kad se masa malo ohladi, umešajte brašno razmućeno u malo vode u kojoj se kuvao krompir i umesite testo.

3. Gotovo testo podeite na veće komade i na brašnom posutoj dasci oblikujte valjuške, pa ih secite na komade željene veličine.

4. Na svaki komad stavite kockicu biljnog kačkavalja i oblikujte kuglicu, pazeći da testo sasvim obavije sir. 

5. Krokete uvaljajte u susam i pržite ih u dubokom ulju. Pržene krokete vadite na papirni ubrus da upije višak masnoće i poslužite.

Izvor: Onlinerecepti