1. Praziluk iseći na tanke kolutove pa propržiti na ulju, dodati rendanu šargarepu, zatim rendan krompir i seckan beli luk pa sve još malo prodinstati.


Sastojci:

12-15 paprika može i suvih

200 g kuvanog pirinča

150 g praziluka

150 g šargarepe

150 g rendanog krompira

začin, biber

2-3 kašike ajvara

200 ml kuvanog paradajza

2 paradajza na kolutove

100 ml ulja

4 čena belog luka

2. Dodati kuvan pirinač, ajvar, začin, biber. Sve dobro izjednačiti i time puniti paprike (ako su paprike suve potopiti ih u toplu vodu da odstoje oko 30 minuta ocediti).

3. Na svaku punjenu  papriku staviti kolut sečenog i oljuštenog paradajza. Preliti malo uljem i kuvanim paradajzom. Peći na 180 stepeni C oko 30-40 minuta da lepo porumeni. 

Izvor: Kodbakeugostima

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaci i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa  

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/