Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bakina kuhinja - corn dog

Autor Stvar ukusa
Autor Stvar ukusa

Ovaj recept možete napraviti za doručak, večeru ili kao obrok za ručak, zaista je sjajan i deca će Vam razgrabiti sa stola.

 Izvor: Profimedia/Shutterstock

U sud staviti oba brašna, prašak za pecivo i so i dobro izmešati dodati jaje i mleko i sve dobro izjednačiti. Sve to sipati u duboku čašu u koju mora stati viršla.


Sastojci:

150 gr projnog prašna 150 gr belog hlebnog brašna 200 ml. mleka 1 jaje malo soli malo praška za pecivo( na vrh noža) 7-8 viršli 1 kašika brašna štapiči za ražnjiće ulje za prženje

U nju sipati smesu ali ne do vrha. Viršle očistiti od plastične folije, pa je uvaljati u brašno. i navući štapiće tolike dužine da nam stanu u tiganj ili šerpu. Ako su štapići duži skratiti ih.

Ulje ugrejati a vitšlu polako gurnuti u čašu sa smesom okretati i izvlačiti napolje da bude smesa brašna oko nje i spustiti u ulje.

Pržiti sa jedne i druge strane. Vaditi obavezno na papirnu salvetu.

Viršle služiti tople uz kečap ili šta već volite. Ovo deca najviše obožavaju i biće oduševljena

Video recepta:
Bakina kuhinja - corn dog
Izvor: Youtube

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti