U sud staviti oba brašna, prašak za pecivo i so i dobro izmešati dodati jaje i mleko i sve dobro izjednačiti. Sve to sipati u duboku čašu u koju mora stati viršla.


Sastojci:

150 gr projnog prašna 150 gr belog hlebnog brašna 200 ml. mleka 1 jaje malo soli malo praška za pecivo( na vrh noža) 7-8 viršli 1 kašika brašna štapiči za ražnjiće ulje za prženje

U nju sipati smesu ali ne do vrha. Viršle očistiti od plastične folije, pa je uvaljati u brašno. i navući štapiće tolike dužine da nam stanu u tiganj ili šerpu. Ako su štapići duži skratiti ih.

Ulje ugrejati a vitšlu polako gurnuti u čašu sa smesom okretati i izvlačiti napolje da bude smesa brašna oko nje i spustiti u ulje.

Pržiti sa jedne i druge strane. Vaditi obavezno na papirnu salvetu.

Viršle služiti tople uz kečap ili šta već volite. Ovo deca najviše obožavaju i biće oduševljena

Video recepta: