1. Testeninu kuvajte oko 2 minuta kraće nego što je označeno na pakovanju. Rernu uključite na 180 C.


Sastojci:

600 g testenine
50 g maslaca
50 g brašna
600 ml mleka
250 g kačkavalja
320 g tunjevine
330 g kukuruza šećerca
kašika peršuna

2. Na umerenoj vatri otopite maslac i umešajte brašno, stalno mešajući da se ne pojave grudvice. Nakon jednog minuta postepeno dodajte mleko i mešajte dok ne dobijete gust beli sos. Sklonite sa šporeta i doadjte narendan kačkavalj, ostavite samo dve kašike kačkavalja sa strane.

3. Procedite pastu, dodajte joj beli sos, tunjevinu, šećerac i peršun, dodjate još začina po želji. Sve prebacite u pleh ili vatrostalnu posudu i preko stavite ostatak narendanog kačkavalje. Pecite u zagrejanoj reni dok kačkavalj ne porumeni.