1. Testeninu skuvati u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju i paziti da se ne prekuva. Odliti vodu i dobro ocediti.
2. Tikvicu oprati i blanširati oko 4 minuta u slanoj vodi. Preliti hladnom vodom i preseći po dužini napola i iseći na šnitove. Lisnate salate i radič očistiti, oprati, otresti od vode i iskidati na komade veličine zalogaja. Paradajz oprati, iseći na četvrtine, očistiti od semenki, pa meso iseckati na kockice.
3. Pileća prsa oprati i osušiti. Zatim posoliti i pobiberiti. Zagrejati kašiku ulja u tiganju. Pržiti meso sa svake strane oko 4 minuta uz dodavanje putera po potrebi. Izvaditi meso i iseći ga ukoso na tanke šnite.
4. Zamešati so, biber i šećer sa belim i balzamiko vinskim sirćetom. Umešati preostalo ulje. Pomešati zelene salate sa paradajzom, tikvicom, testeninom i pilećim prsima. Preliti vinegretom i servirati na tanjirima.