1. Testeninu skuvati u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju i paziti da se ne prekuva. Odliti vodu i dobro ocediti.


Sastojci:

150 g testenine po izboru
so
biber
mala tikvica
oko 200 g raznih vrsta zelenih salata
radič
2 paradajza
2 filea pilećih prsa (po oko 150 g)
5 kašika maslinovog ulja
malo šećera
kašečica putera
2 kašike belog vinskog sirćeta
kaška balzamiko sirćeta

2. Tikvicu oprati i blanširati oko 4 minuta u slanoj vodi. Preliti hladnom vodom i preseći po dužini napola i iseći na šnitove. Lisnate salate i radič očistiti, oprati, otresti od vode i iskidati na komade veličine zalogaja. Paradajz oprati, iseći na četvrtine, očistiti od semenki, pa meso iseckati na kockice.

3. Pileća prsa oprati i osušiti. Zatim posoliti i pobiberiti. Zagrejati kašiku ulja u tiganju. Pržiti meso sa svake strane oko 4 minuta uz dodavanje putera po potrebi. Izvaditi meso i iseći ga ukoso na tanke šnite.

4. Zamešati so, biber i šećer sa belim i balzamiko vinskim sirćetom. Umešati preostalo ulje. Pomešati zelene salate sa paradajzom, tikvicom, testeninom i pilećim prsima. Preliti vinegretom i servirati na tanjirima.