1. Rernu uključite na 180 C.


Sastojci:

12 šampinjona
kašika ulja
kašika usitnjenog belog luka
220 g krem sira
50 g parmezana
malo bibera, crnog luka u prahu, kajenskog bibera

2. Operite dobro šampinjone, osušite ih i odstranite drške. Drške zatim sitno iseckajte.

3. Ugrejte u tiganju ulje na umerenoj temperaturi. Dodajte beli luk i iseckane drške pečurki i pržite dok ne ispari tečnost, vodeći računa da luk ne izgori.

4. Kada se prženi luk i pečurke ohlade, umešajte krem sir, parmezan, biber, luk u prahu i kajenski biber. Trebalo bi da dobijete veoma gustu smesu.

5. Kašikom napunite kapice pečurki filom, a zapim punjene pečurke poređajte na nauljeni pleh (možete umesto ulja koristiti i papir za pečenje).

6. Pecite oko 20 minuta u zagrejanoj rerni.