Italijanska kuhinja je poznata po različitim recpetima za paste, a definitivno su najpoznatije bolonjeze i karbonara. Paste su brza rešenja, koja ne samo da su ukusna, nego se i zaista lako pripremaju. Donosimo vam recept za makarone sa tunjevinom koje mogu i studenti da naprave, ali i da priušte pošto su sastojci poprilično jeftini. 

Sastojci: 

  • 250 g makarona
  • 200 ml pavlake za kuvanje 
  • 1 veza peršuna 
  • 1 konzerva tunjevine
  • maslinovo ulje

Priprema:

Skuvajte makarone, pa procedite. Dodajte maslinovo ulje i promešajte. U šerpi zagrejte malo maslinovog ulja, pa dodajte pavlaku za kuvanje i proceđenu tunjevinu. Kuvajte kratko i dodajte makarone. Promešajte. Servirajte sa svežim peršunom.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE