Italijanska kuhinja je poznata po različitim recpetima za paste, a definitivno su najpoznatije bolonjeze i karbonara. Paste su brza rešenja, koja ne samo da su ukusna, nego se i zaista lako pripremaju. Donosimo vam recept za makarone sa tunjevinom koje mogu i studenti da naprave, ali i da priušte pošto su sastojci poprilično jeftini.
Sastojci:
- 250 g makarona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 veza peršuna
- 1 konzerva tunjevine
- maslinovo ulje
Priprema:
Skuvajte makarone, pa procedite. Dodajte maslinovo ulje i promešajte. U šerpi zagrejte malo maslinovog ulja, pa dodajte pavlaku za kuvanje i proceđenu tunjevinu. Kuvajte kratko i dodajte makarone. Promešajte. Servirajte sa svežim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus