Italijanska kuhinja je poznata po različitim recpetima za paste, a definitivno su najpoznatije bolonjeze i karbonara. Paste su brza rešenja, koja ne samo da su ukusna, nego se i zaista lako pripremaju. Donosimo vam recept za makarone sa tunjevinom koje mogu i studenti da naprave, ali i da priušte pošto su sastojci poprilično jeftini.
Sastojci:
- 250 g makarona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 1 veza peršuna
- 1 konzerva tunjevine
- maslinovo ulje
Priprema:
Skuvajte makarone, pa procedite. Dodajte maslinovo ulje i promešajte. U šerpi zagrejte malo maslinovog ulja, pa dodajte pavlaku za kuvanje i proceđenu tunjevinu. Kuvajte kratko i dodajte makarone. Promešajte. Servirajte sa svežim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem