Zna se da sva originalna jela sa testeninom potiču iz Italije, ali ipak svaka zemlja ima neke svoje tajne sastojke koje dodaje kako bi poboljšala ukus čuvenoj hrani. Makarone mogu da se naprave na milion načina, ali Grci imaju jedan od najukusnijih recepapta. Oni ih peku sa dve vrste šunke i dve vrste sira, a preko svega ide preliv od jogurta koji testenina upija. Ništa lepše niste probali u skorije vreme, a priprema je vrlo jednostavna.  

  • Sastojci:
  • 500 g makarona 
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 100 g šunke
  • 60 g slanine 
  • 100 g feta sira
  • 100 g tvrdog sira
  • 500 ml mleka
  • 2 jajeta 
  • 200 ml jogurta

Priprema:
Skuvajte makarone, pa procedite i prelijte maslinovim ulje. Dobro promešajte. U drugoj posudi umutite jaja koja ste posolili, pa dodajte mleko i jogurt. Dobro sjedinite. Šunku i slaninu iseckajte, pa propržite u tiganju. Zatim tepsiju nauljite i pospite prezlama, pa prospite višak. Poređajte pola količine makarona, preko stavite pola količine propržene šunke i slanine, pa pospite pola količine rednane fete i tvrdog sira. Preko sipajte preostale makarone, a onda pospite i preostalu šunku i sir. Prelijte smesom od jaja, mleka i jogurta. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20-25 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE