Jelo koje skoro svi bez izuzetka vole - ražnjiće, možete da pripremite brže i jeftinije u odnosu na originalni recept a koji podrazumeva naizmenično slaganje mesa i povrća. Ovog puta nizaćete makarone natopljene u umaku za picu!
Spremaju se izuzetno lako, bukvalno i dete može da ih pripremi, a toliku su dobri da su čak i Italijani, majstori za sva jela sa testeninom, ljubomorni na ovaj recept!
- Sastojci:
- 250 g makarona
- 200-300 g kačkavalja
- 2-3 viršle
- 40 g maslina bez koštica
- 5 kašika sosa od paradajza (za picu)
- so
- biber
- bosiljak
- 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
- 6 komada drvenih ražnjića
- ulje
Priprema: Sipajte vodu u tiganj, lagano posolite, stavite na vatru. Kada voda provri, dodajte testeninu i smanjite vatru. Dobro promešajte, pa kuvajte otprilike 7-8 minuta. Skuvanu testeninu procedite, isperite hladnom vodom i pustite da se ocedi. Nanižite makarone na drvene štapiće (15-16 komada po štapiću). Obložite pleh papirom za pečenje i na njega stavite ražnjiće. Makarone obilno premažite sosom od paradajza. Preko naredndajte kačkavalj. Sa viršli uklonte "omotač" i isecite ih na tanke kolutove, a zatim ih stavite preko sira, kao i masline isečene na kolutove. Preko posuti kukuruzom, a po želji, još jednom posuti narendanim kačkavaljem. Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Peći 10-15 minuta dok sir ne dobije zlatnu boju. Gotove ražnjiće izvaditi iz rerne i služiti tople.
Pogledajte video kako se ovi ražnjići prave...
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem