Jelo koje skoro svi bez izuzetka vole - ražnjiće, možete da pripremite brže i jeftinije u odnosu na originalni recept a koji podrazumeva naizmenično slaganje mesa i povrća. Ovog puta nizaćete makarone natopljene u umaku za picu!

Spremaju se izuzetno lako, bukvalno i dete može da ih pripremi, a toliku su dobri da su čak i Italijani, majstori za sva jela sa testeninom, ljubomorni na ovaj recept!

  • Sastojci:
  • 250 g makarona
  • 200-300 g kačkavalja
  • 2-3 viršle
  • 40 g maslina bez koštica
  • 5 kašika sosa od paradajza (za picu)
  • so
  • biber
  • bosiljak
  • 100 g kukuruza šećerca iz konzerve
  • 6 komada drvenih ražnjića
  • ulje

Priprema:  Sipajte vodu u tiganj, lagano posolite, stavite na vatru. Kada voda provri, dodajte testeninu i smanjite vatru. Dobro promešajte, pa kuvajte otprilike 7-8 minuta. Skuvanu testeninu procedite, isperite hladnom vodom i pustite da se ocedi. Nanižite makarone na drvene štapiće (15-16 komada po štapiću). Obložite pleh papirom za pečenje i na njega stavite ražnjiće. Makarone obilno premažite sosom od paradajza. Preko naredndajte kačkavalj. Sa viršli uklonte "omotač" i isecite ih na tanke kolutove, a zatim ih stavite preko sira, kao i masline isečene na kolutove. Preko posuti kukuruzom, a po želji, još jednom posuti narendanim kačkavaljem. Zagrejte rernu na 180 stepeni Celzijusa. Peći 10-15 minuta dok sir ne dobije zlatnu boju. Gotove ražnjiće izvaditi iz rerne i služiti tople.

Pogledajte video kako se ovi ražnjići prave...

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLANU ILI SLATKU PITU i osvojite VREDNE NAGRADE