1. Karfiol očistiti i usitniti na cvetove. Crni luk i celer oljuštiti i iseći na sitne kockice. Pasulj proprati i ocediti od viška tečnosti.
2. Na ugrejanom ulju propržiti crni luk i nastaviti dinstanje dok neomekša (po potrebi dodavati vodu ili povrtni bujon).
3. U omekšali luk dodati koren celera i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi, dok celer ne omekša.
4. Dodati karfiol, začiniti i sipati vodu (ili povrtni bujon). Poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi petnaestak minuta.
5. Zatim, dodati pasulj i štapnim mikserom povrće ispasirati da se dobije kremasta smesa. Čorbu razrediti ukoliko je gusta za vaš ukus. Dodatno začiniti prema ukusu i sačekati da provri.
6. Toplu čorbu sipati u tanjire, dekorisati svežim ruzmarinom i poslužiti.
*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?
*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/
Izvor: posaljirecept.rs
Posni čokoladni kolač sa marmeladom
Kako da napravite potaž od bundeve
Zapečeni pire krompir sa šampinjonima
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem