1. Karfiol očistiti i usitniti na cvetove. Crni luk i celer oljuštiti i iseći na sitne kockice. Pasulj proprati i ocediti od viška tečnosti.


Sastojci:

1 kg karfiola

1 glavica crnog luka

1 manji celer

400 g belog pasulja

(iz konzerve)

1,2 l vruće vode

so, beli biber

ulje

ruzmarin

2. Na ugrejanom ulju propržiti crni luk i nastaviti dinstanje dok neomekša (po potrebi dodavati vodu ili povrtni bujon).

3. U omekšali luk dodati koren celera i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi, dok celer ne omekša.

4. Dodati karfiol, začiniti i sipati vodu (ili povrtni bujon). Poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi petnaestak minuta.

5. Zatim, dodati pasulj i štapnim mikserom povrće ispasirati da se dobije kremasta smesa. Čorbu razrediti ukoliko je gusta za vaš ukus. Dodatno začiniti prema ukusu i sačekati da provri.

6. Toplu čorbu sipati u tanjire, dekorisati svežim ruzmarinom i poslužiti.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranicama - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?

*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>> https://www.instagram.com/stvar_ukusa/

Izvor: posaljirecept.rs