Bez puno muke, brz i lako, upotpunite svoj sto sa jednom od najukusnijih jela koja se tradicionalno spremaju u našim kuhinjama.

Potrebno je: 

  • 4-5 većih pečenih paprika
  • 3-4 čena belog luka
  • oko 2 kašike peršunovog lista
  • oko 100 g feta sira
  • 3 kašike sirćeta
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 3 kašike hladne vode
  • 0,5 kašikice soli
  • malo sveže mlevenog bibera, po ukusu
Pročitajte i: BEZ NJIH NEMA PRAVE ZIMNICE: Crvena paprika sa belim lukom po starom isprobanom receptu

Priprema: 

Pečene paprike oljuštiti, pa oprati hladnom vodom. Beli luk oljuštiti, oprati i sitno iseckati. Peršun list oprati, pa sitnije iseckati.

Oljuštene pečene paprike staviti u činiju, pa ih prvo posoliti ravnomerno sa obe strane. Zatim preko paprika staviti seckan beli luk.

Nakon toga u šolji promešati sirće, maslinovo ulje i hladnu vodu. Zatim dodati seckan peršun list, sve promešati i sa tim prelivom preliti paprike.

Sada paprike gore posuti sa malo bibera i sa izmrvljenim feta sirom. Salatu ostaviti u frižderu pokriveno sa providnom folijom 1-2 sata da se ukusi izmešaju.

Poslužiti uz razna pečena i kuvana jela.Prijatno!

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našoj Facebook stranici - Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu >>>>>>>>>>>>https://www.instagram.com/stvar_ukusa/Izvor: kuvanjeodsrca.rs