1. Očistiti crni luk i iseckati ga. Oljuštiti krompir i oprati ga. Oprati šargarepu i celer. Oljuštiti ih i iseckati. Oprati praziluk, tikvice i šargarepu i očistiti ih. Preseći krompir na pola. Praziluk iseći na tanke režnjeve. Zaseći paradajz unakrst, preliti ga vrelom vodom i oljuštiti. Iseckati i slaninu.


Sastojci:

glavica crnog luka
400 g krompira
120 g šargarepe
250 g korena celera
100 g praziluka
250 g tikvica
250 g paradajza
60 g slanine
4 kašike maslinovog ulja
so, biber
100 g smrznute boranije
2 l supe od povrća (instant)
100 g njoka
60 g parmezana

2. Zagrejati u jednoj posudi dve kašike maslinovog ulja. Na njemu staklasto prodinstati crni luk i slaninu. Dodati krompir, pripremljeno povrće i smrznutu boraniju. Naliti supom i pustiti da provri. Posoliti, poklopiti i kuvati još oko pola sata.

3. Izvaditi krompir iz supe i izgnječiti ga. Zatim ga ponovo vratiti u supu. Dodati testeninu i kuvati minestrone još oko 15 minuta bez poklopca.

4. Sitno narendati parmezan.Dodati u supu dve kašike maslinovog ulja. Zatim dodati parmezan. Nakon toga začiniti supu solju i biberom po ukusu. Sipati minestrone supu u četiri duboka tanjira. Uz ovo jelo odlično ide italijanski beli hleb ili baget. Ukrasiti po ukusu.