Ako volite mini pice, pripremite ih na drugačiji način. Umesto testa koristite tikvice. Garantovano će vam se dopasti.

Sastojci:

  • 3 velike tikvice
  • maslinovo ulje
  • malo pelata ili paradajz sosa
  • 1/3 šolje izrendane mocarele
  • 1/3 šolje sitno seckane šunke ili suhomesnatog
  • origano

Priprema:

Zagrejte rernu na 200°C. Tikvice koje ste isekli na deblje kolutove stavite na pleh i premažite maslinovim uljem. Pecite dok blago ne omekšaju, nekih 5 minuta. Na svaku tikvicu stavite tanak sloj sosa, a zatim dodajte mocarelu i šunku/suhomesnato. Pospite suvim origanom i pecite dok tikvice ne omekšaju skroz i dok sir se  ne istopi, nekih 10 minuta.

*Najbolje recepte, kulinarske savete, trikove i dijete možete pronaći i na našim Facebook stranicama – Stvar ukusa i Šta da kuvam danas?*Zapratite Stvar ukusa i na Instagramu Izvor: stvarukusa.rs