1. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Polovinu ulja, šargarepu, beli luk i majčinu dušicu stavite u posudu za pečenje. Sve dobro izmešajte, pa pecite oko 45 - 50 minuta, odnosno dok ne dobije zlatnu boju. U šerpi zagrejte preostalo ulje i puter. Sipajte seckani crni luk i pržite na niskoj temperaturi oko 10 minuta. Skinite ljusku sa belog luka i dodajte u tiganj sa crnim lukom. Dodajte i šargarepu i izbacite preostale grančice. Pojačajte temperaturu ringle, sipajte bujon i kocku supe i dovedite do tačke ključanja, a zatim ostavite da se krčka desetak minuta.
2. Slaninu obavijte oko štapića hleba, ali krajeve hleba ostavite otkrivene. Stavite u posudu za pečenje i pospite sa malo maslinovog ulja i bibera. Pecite oko 10 minuta, sve dok pančeta i hleb ne postanu hrskavi. Kad izvadite iz rerne, stavite krutone na ubrus da se ocede.
3. Dok se krutoni pripremaju, ručnim mikserom mutite supu. Pritiskajte što više, da biste dobili veću količinu supe. Dodajte 5 kašika pavlake za kuvanje. Ako želite, supu dodatno možete razrediti vodom.
4. Pre služenja zagrejte supu i služite je sa pripremljenim krutonima. Po želji, možete je ukrasiti preostalom pavlakom za kuvanje i majčinom dušicom.