Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Caciki sos

Popularni grčki prilog uz piletinu, ali i razna druga jela, ukusni caciki obogatiće svaki vaš ručak.

  Izvor: Profimedia/Shutterstock

1. Dvostruku gazu stavite iznad činije i procedite jogurt, pa ga stavite u frižider na dva do tri sata, da povrati kremastu strukturu i gustinu. Krastavce oljuštite, odbacite seme i isecite na trake. Posolite krastavce po ukusu, promešajte ih rukama i ostavite da se ocede oko 30-60 minuta.


Sastojci:

250 ml jogurta
3 velika krastavca
3 čena belog luka
1 kašika limunovog soka
1 kašika maslinovog ulja
so

2. Pomoću avana i tučka izgnječite beli luk sa malo soli. Kada je jogurt postao kremast izvadite ga iz frižidera i dodajte mu krastavce, sok od limuna i maslinovo ulje. Ako želite, možete začiniti biberom i mlevenom paprikom. Sve dobro izmešajte da se lepo sjedini.

3. Možete služiti odmah, ali ako ostavite salatu u frižideru na dan ili dva, ukusi će se lepo izmešati. Pre svakog serviranja obavezno promešajte i, ukoliko dodajete list nane, dodajte ga nakon mešanja, pre služenja.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti