1. Zagrejte ulje u šerpi, a zatim dodajte crni luk, šargarepu i majčinu dušicu. Pržite sve na umerenoj vatri oko 15 minuta.


Sastojci:

kašika maslinovog ulja
2 crna luka srednje veličine, iseckana na kockice
3 šargarepe srednje veličine, sitno iseckane
kašika iseckane majčine dušice
1,4 l pilećeg bujona
300 g pečenog pilećeg mesa (bez kožice i iseckano na sitne delove)
200 g smrznutog graška
3 kašike grčkog jogurta
čen belog luka, usitnjen
sok od jednog limuna

2. U šerpu zatim sipajte pileći bujon i ostavite da provri. Zatim poklopite šerpu i ostavite da struji oko 10 minuta.

3. Dodajte zatim piletinu i izvadite polovinu mešavine, a zatim je usitnite u  blenderu. Izmiksanu supu vratite u ostatak supe, dodajte grašak i začinite po ukusu. Kuvajte oko 5 minuta.

4. Pomešajte jogurt, iseckan beli luk i sook od limuna Kada supu sipate u činije, umešajte u svaku porciju i malo ove smese s grčkim jogurtom.