1. Na zagrejanom maslacu pržite luk, povremeno mešajući. Pržite ga 20 minuta, dok ne dobije ravnomernu smeđu boju. Dodajte beli luk i još malo propržite. 


Sastojci:

700 g sitno seckanog luka
2 kašičice šećera
2 zgnječena čena belog luka
25 g maslaca
2 l bujona od mesa ili povrća, po ukusu
3 dl suvog belog vina
6 kriški prepečenog bageta
225 g rendanog grijera ili nekog drugog tvrdog sira
so, biber

2. Zalijte supom koju ste prethodno zagrejali i uspite vino. Posolite i pobiberite. Na laganoj vatri kuvajte sat vremena u polupoklopljenoj posudi, povremeno mešajući. Pet minuta pred posluživanje zagrejte rernu na najjače.

3. Kriške hleba obilato pospite rendanim sirom i ispecite ih. Korica će požuteti, a sir će se rastopiti. 

4. Prilikom posluživanja, u svaku posudu za čorbu stavite krišku prepečenog hleba, a odozgo prelijte kipućom čorbom. Odmah poslužite.