1. Stavite kus-kus u posudu i prelijte sa malo ključale vode (voda treba da pokrije žitarice nekoliko centimetara). Ostavite oko 15 minuta, dok kuskus apsorbuje tečnost.


Sastojci:

2 pune šake kus-kusa

1 limun, samo sok

3 pomorandže, 2 samo sok, 1 cela

maslinovo ulje

so i sveže mleveni crni biber

pileće meso (ostaci pečenog pileta)

vlašac

svež bosiljak, listići 

grašak

2. U odvojenoj posudi za mešanje, umutiti zajedno sok od limuna i sok od dve pomorandže sa maslinovim uljem i začiniti solju i sveže i mlevenim crnim biberom, dodajući još maslinovog ulja po želji. Sipajte preliv preko kuvanog kus-kusa i ostavite ga da upije preliv oko 10 minuta.

3. U međuvremenu, oljuštite preostalu pomorandžu. Isecite je na veće komade. Dodajte komade pomorandže, piletinu i bilje na kus-kus i promešajte lagano. 

4. Podelite grašak u dva tanjira ili dve plitke posude a zatim lagano promešajte sa piletinom i kus-kus salatom.